Skip to content

Alapanyagok amiket Jetty használ!

  • by
  • 2018-11-272018-12-05

A csokoládé készítés során számomra a legfontosabb a minőség, hiszen csak a „tiszta”, jó minőségű termékek, csokoládé járul hozzá az egészség megőrzéséhez. A csokoládé és a magas minőség iránti elkötelezettség párosítása számomra hivatás, ezért a felhasznált alapanyagaink kiválasztásánál is igen magas követelményeket állítottunk fel.

Csokoládéinkban nem használunk tartósítószereket, ízfokozókat és adalékanyagokat, magas gondossággal inkább kevesebbet készítünk, de azt az általunk felállított magas mércének megfelelően!

Kiváló minőségű csokoládé alapanyagaink a Belga Callebeut cégtől származnak, amelyek folyamatos minőségi ellenőrzésen mennek keresztül kezdve az ültetvényeken, a nyersanyag beszállítóin majd a feldolgozás és a gyártás során is.

A kakaó a legfontosabb összetevője a csokoládénak. A három alkotórésze változatlan maradt mióta a spanyol szerzetesek megalkották az eredeti receptúrát, így összetevői továbbra is a kakaó, vanília és a cukor. A Callabeut cég a természetes vanília használatát bevezetve csokoládé termékeibe egy kifinomultabb ízvilágot és természetességet kínál. A Bourbon vanília, mely Mexikóból származik és az Aztékok használták először mély, zamatos aromájának, trópusi gyümölcs jellegének köszönheti jó hírnevét. Ez a fűszer étcsokoládéban az édességet, tej- illetve fehér csokoládéban pedig a csokoládé krémességét hangsúlyozza ki.

Főbb alapanyagok:                                                                                                                                                                   

Madagaszkár  Origin  67% étcsokoládé

Madagaszkár híres kakaóbab ültetvényeiről. A legjobb kakaóbabot  a sziget észak- nyugati Ambanja régiójában termesztik. A csokoládé jellemzője erőteljes íz, áfonya, édesgyökér és kávé felhangokkal. Trinitario, Forastero és  Criollo Dél-Amerikai kakaóbabok keverésével készül.

Tejcsokoládé -Arriba 39%

Ecuador észak-nyugati régiójából származó kakaóbabból a  Forastero-Nacionalból  készül az enyhén vajas ízhatású csokoládé, joghurt és mogyoró íz jegyekkel. Lágy- krémes vanília zamat uralja ezt a nemes csokoládét.                         

Fehér Csokoládé

100 % – os kakaóvajból csipetnyi bourbon vaníliával készül a fehér csokoládé, amely igazán krémes, a friss tej erőteljes aromájával. Kifinomult intenzitás, mérsékelt édesség jellemzi.

 

Bon-bonok csokoládé alapanyagai:

 

Étcsokoládé: 53,8% kakaó tartalma egy kiegyensúlyozottan keserű kakaó íz harmóniákkal rendelkezik

Tejcsokoládé: 33,6% kakaó tartalma tej,karamell és kakaó zamatát idézi

Fehér csokoládé: 100 % -os kakaóvajból csipetnyi bourbon vaníliával, lágy tejes aromával

 

Táblás, Kiskocka csokoládéink feltéteit leginkább a sokszínűség, az újdonság keresése jellemzi, a minőség mellett. Használunk fűszereket, aszalványokat, és fagyasztva szárított (liofilizált) gyümölcsöket, különleges magvakat, kandírozott virágszirmokat és színes cukorkákat.