Skip to content

Cikk készült a Jetty Choco-ról

  • by

Mitől kézműves egy csokoládé?

A Bálna

A Bálna piacszintjén található Mayer Csokoládé boltja többféle kézműves csokoládét is kínál. Cikkünkben azt szeretnénk röviden bemutatni, hogy hogyan mi jellemzi a kézműves csokoládékat.

A boltban található egyik legismertebb kézműves csokoládé a Jetty Choco, amely különféle ízekben kapható. Alapanyagaik a 67%-os Madagaszkár Origin étcsokoládé, az Arriba tejcsokoládé vagy a fehér csokoládé.

Ami azonban ennél sokkal érdekesebb, az a feltétek változatossága: az eper daraboktól a kandírozott rózsadarabokon át a liofilizált meggyig és kesudióig többféle feltéttel is találkozhat a vásárló.

Mi a liofilizálás? A liofilizálás során a gyümölcsöt fagyasztva szárítják, elvonják belőle a vizet, miközben a gyümölcs szerkezete nem károsodik, így íz- és illatanyagait is megőrzi.

Mi a kandírozás? A kandírozás során a gyümölcsben lévő vizet cukorral helyettesítik, így alapvetően más eljárás mint a liofilizálás.

A Jetty Choco termékei többféle formában is jelen vannak: kapható egész táblás csokoládé, bonbonok, drazsék és még macskanyelv is.