A Jetty Choco név története

A “Jetty Choco” csokoládé műhelyem elnevezése nem a véletlen műve, hanem a nevemnek köszönhető, ugyanis Henriettenek hívnak, Jettynek is becéznek, ebből adódik az általam készített csokoládék neve is. A műhely azzal a céllal jött létre, hogy azoknak az embereknek se kelljen lemondani a finomságokról, köztük a csokoládéról, akik az egészséges életmódot választják.
Csokoládé kreációimmal az egészséges élet örömeihez szeretnék hozzá járulni kicsit, hiszen a jó minőségű alapanyagok az egészséges életmód megalapozói. Ezért számomra nagyon lényeges, hogy a műhelyemben készült csokoládék csak minőségi alapanyagokból készüljenek. Nem kell lemondani valamiről, csak a minőséget kell megválasztani.

 

“A kevesebb néha több, a minőség pedig kifizetődő!“

 

Kézzel készítek a tradíciókat ápolva, minőségi alapanyagokból karakteres, hagyományos bon-bonokat, táblás csokoládékat – kívánságcsokoládékat különböző feltétekkel.

 

Ahhoz, hogy ez a csokoládéműhely létre jöhessen nagyon sokat kellett képeznem magam, de persze még most is folyamatosan tanulok. Az ötlet, hogy csokoládégyártásra adjam a fejem néhány évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem. Munkám kapcsán egy kiállításon vettem részt, ahol a szabad idős programok keretében megismerkedtem a német kézműves csokoládé manufaktúra néhány jeles képviselőjével az Adventi vásár keretén belül. Finom, minőségi Bon-Bonokat – süteményeket kínáltak az érdeklődők számára. Innen jött az elképzelés, hogy bár én az egészségügy, gyógyszeripar területén dolgoztam, miért ne tanuljam ki ezt a “csodálatos” kézműves szakmát, amelynek végeredménye amellett, hogy ínycsiklandozó és finom, lehet egészséges is!

 

Hiszen az egészség és a minőség a mai világban szinte kéz a kézben járnak és egyre többünk számára igen fontos ismérv. Így az államvizsgám, amit a pécsi tudományegyetem természettudományi karán tettem, mára kissé megfakult számomra, és elkezdtem a kulináris szakmák irányába tekingetni.

 

Elvégeztem a cukrász iskolát, ahol az alapokat kaptam meg, hiszen elképzelhetetlen, hogy alapok nélkül kezdjek bele valamibe, mert az olyan, mint egy ház alapok letétele nélkül. Közben folyamatosan tanultam, könyveket bújtam és tanfolyamokra jártam, hogy minél több tudást szerezzek a csokoládégyártás fenséges világából. A csokoládé készítés alappillérjeit S. Nemzetes Krisztával tanultam meg. Voltam a csokoládé akadémia diákja is, ahol biztos tudást szereztem. Sokat tanultam Veszely Attila cukrász mestertől a Bon-Bon készítés alapjairól és fortélyairól, persze a tanulás, az újabb és újabb ismeretek, technikák, eljárások megszerzése még ma is a napjaim fontos része. A csokoládé oly nemes alapanyag, amelynek megmunkálása, nem is olyan egyszerű, mint azt sokan elképzelik. Számomra mégis a folyamatos tanulás teszi még szebbé e nemes alapanyag, a csokoládé irányába való elhivatottságot!

 

Úgy érzem, hogy most találtam meg Önmagam, de ezért nagyon sok fáradságos évet, iskolát, rögöt kellett magam mögött hagyni, persze azt is tudom, hogy nagyon sok tanulás áll még előttem.

Bízom abban, hogy termékeim mások számára oly culináris élvezetet és örömöt tudnak nyújtani, mint amilyen szívvel, szeretettel én készítem őket!

 

Tisztelettel:
Balogh Henriette “Jetty”
Mestercukrász, Chocolaiter
– Jetty Choco

Balogh Henriette “Jetty”

Mestercukrász, Chocolatier

3

Gyártó üzem

Normál, Mentes & Csoki

2

Cukrászda

10+

Év

Tapasztalat

200+

Recept

Normál & Mentes