Jetty Choco

22 november 2022

Nincs hozzászólás

Sör és csoki kombó a Munkácsy Emlékházban

Sör és csokoládé, a két legnépszerűbb kulináris boldogság emberemlékezet óta. Vajon illenek egymáshoz? Nos, akik szombat délután ellátogattak a békéscsabai Munkácsy Emlékházban rendezett kóstolóra, azok bizony már tudják a titkot. (Noha nem volt nehéz kitalálni.)

 

Balogh László, a Jetty Choco, valamint a Munkácsy Cukrászda tulajdonosa, chocolater és Vozár János, a gyulavári kastély Elixbeer Bio Sörfőzde serfőzőmestere vezette a kóstolót.

Balogh László elmondta, a fölkínált sörökből sörzselét készítettek, amit csokoládéhüvelyekbe töltöttek. A bronzos színű csokoládé a barna-, az arany a világos- és a piros apró pöttyös pedig a meggysör zseléjét tartalmazza. Azonfelül a sör 40 százalékos Elixbeer sör párlatából pedig kétféle bonbont – ét- és tejcsokoládés – gyártottak.

 

– A sörfőzéshez ősi gabonákat használunk – például az alakor búzát –, amelyeket már Mezopotámiában is termelték – mesélte Vozár János. Hozzátette, dr. Ráki Ferenc, a Körös-Maros Biofarm Kft. alapítója a ’90-es évek elején döntötte el, hogy biotejet szeretne előállítani. Ehhez azonban a teheneket vegyszermentes takarmánnyal kellett tápláni.

forrás: Sör és csoki kombó a Munkácsy Emlékházban (behir.hu)