Jetty Choco

22 november 2022

Nincs hozzászólás

A Valentin-napot hazánkban a kilencvenes évek elejétől ünnepeljük országszerte. A legújabb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a lakosság közel 40 százaléka tartja a Bálint-napi hagyományt, a szerelmesek ünnepét. A férfiak csaknem fele virággal készül erre az alkalomra és a csokoládéajándékozás is nagy népszerűségnek örvend.

Jetty Choco üzletvezetője azt mondja, egyre többen vesznek ilyenkor a Valentin-napra készített kézműves termékeik közül. Egy átlagos naphoz képest háromszorosára nő a megrendelések száma.

– A tavalyi és tavaly előtti évhez képest egyre többen jönnek hozzánk, hogy akár kézműves csokoládét, akár különleges tortát rendeljenek párjuknak. Úgy látom, hogy ahogy telnek az évek, Magyarországon is egyre elfogadottabb ez az ünnep – fogalmazott Balogh Tamás, a Jetty Choco üzletvezetője.

Levendula virágbolt forgalma a szerelmesek ünnepén több mint tízszeresére emelkedik – árulta el az üzletvezető, aki hozzátette a férfiak közül leginkább a 30-40 éves korosztály fordít többet virágvásárlásra. A csokrokon túl divatos a vágott virág, a vörös rózsa pedig még mindig hódít.

– Van húsz-, harminc- és negyvenszálas rendelésünk is, de igyekszünk egy-két alternatívát biztosítani a tavaszi virágokkal, tulipánokkal, fréziákkal, jácinttal. Emellett rózsából is nagyon trendi színek a korallos árnyalatok, barackok, púderrózsaszín tónusok – nyilatkozta Diriczi Viktória, a Levendula Virág üzletvezetője.

A vásárló férfiak azt mondják, minden évben készülnek a párjuknak, menyasszonyuknak, feleségüknek Bálint-napkor egy-egy aprósággal. Vagyis a megkérdezettek szerint ilyenkor nem az anyagiakon van a hangsúly, csak azon, hogy éreztessük a választott hölggyel, hogy szeretjük őt.

 

forrás: Eljött a szerelmesek ünnepe (behir.hu)